LEPA GESTA: šimpanzi iz ZOO Ljubljana odprli svoje kletke za brezdomce

Dotaknila se jih je kruta usoda brezdomcev v času korone. Šimpanzi: vsak od nas lahko pristane na cesti, država naj raje pomaga ljudem, ki oddajajo nepremičnine prek Airbnbja.

V času epidemije koronavirusa smo v Sloveniji dobili številne junake, ki so požrtvovalno priskočili na pomoč sočloveku oz. soprimatu.

Tokratni junaki dneva so šimpanzi iz živalskega vrta Ljubljana, ki so danes svoje kletke odprli za brezdomce.

Brezdomci so se namreč znašli v nemogočem položaju, saj so zavetišča natrpana in tako nevarna zaradi širitve korone, mestne klopi so zapečatene s trakovi, policisti pa jim pišejo tudi globe.

Šimpanz Marko je za naš radio povedal: ”Danes imaš hišo, družino in denar, jutri pa pristaneš na cesti. Tukaj ne gre za noben altruizem, vsak izmed nas bi lahko pristal v čevljih brezdomca, zato je prav, da jim pomagamo. V času korone pa so problemi, s katerimi se soočajo brezdomci, še potencirani.”

Brezdomci bodo pri šimpanzih na varnem, saj ne prenašajo ne korone ne virusa fundamentalističnega egoizma, obenem pa so šimpanzi znani po močni skupnosti, kjer posamezniki skrbijo druga za drugega.

Marko nas je še prosil, naj bralce opozorimo tudi na tegobe in težave ljudi, ki prek Airbnbja oddajajo stanovanja, saj se je njihova naložba s korono popolnoma podrla.

Šimpanzi zbirajo zanje denar prek SMSjev na 1919 s ključnimi besedami GO FUCK YOURSELF.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*