Lepa gesta: rudarji iz rudnika Velenje Niki Kljun predali ključe rudnika

Kljunova že več dni opozarja, da je Slovenci ne spoštujejo, in da ne vedo, kako je delati v nočnih urah. Rudarji s prisrčno gesto rešujejo ugled Slovenije. Od drugod: Norakrava tvega tožbo jezne mame.

Nov dan, nova sramota za slovenski narod.

Tokrat je vso gnilobo slovenske duše razkrila svetovno znana (in PRIznana) plesalka Nika Kljun, ki je v ekskluziven intervjuju z Urošem Slakom razkrila bolečino ob spoznanju, da je večina Slovencev ne pozna oz. imajo v življenju druge stvari, kot da se ukvarjajo z njo.

Velenjske rudarje je še posebej prizadela naslednja njena izjava: ”Naši urniki so nenormalni, včasih snemamo tudi ponoči in dejansko je treba delati in se vsak dan dokazovati.”

Rudar Jože, ki v rudniku dela že 25 let, ima kronično obstruktivno pljučno bolezen, čez nekaj let pa bo umrl za rakom na pljučih: ”Rudarji si ne moremo predstavljati, kaj pomeni dejansko delati, zato smo se odločili, da javno izrazimo solidarnost z Niko. Mi vstanemo ob 9:00, si pripravimo avokado z bio ovseno kašo, se dobimo v velenjskem Starbucksu s kolegi, nato gremo za tri ure v rudnik, potem pa savna, fitnes, zvečer pa Netflix, topla kopel in kozarec gina.”

Niki so predali tudi ključe rudnika, kar simbolno pomeni, da jo sprejemajo v knapovsko bratovščino.

Ali bo gesta rudarjev dovolj, da se s kokoši sredi Evrope spere blato egoizma, vase zagledanosti in narcisizma, ne vemo.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*