Lažni telefonski klic najbolj priljubljena metoda izogibanja brezdomcem

Popularen tudi umik na drugo stran ulice in popolno zanikanje njihovega obstoja. Večina meni, da so brezdomci v resnici milijonarji.

Raziskava ministrstva za socialne zadeve je pokazala, da je lažni telefonski klic postal najbolj priljubljena metoda, s katero se ljudje izognejo konfrontaciji z brezdomcem.

”Gre za izjemno učinkovit način, s katerim se izognemo vsakršnemu kontaktu z vagabundom, obenem pa ohranimo v očeh javnosti status dobrotnika, saj bi darovali evro, če le ne bi bili na telefonu,” so povedali raziskovalci z ministrstva.

Popolnoma ignoranca, kjer potepuha v možganih enostavno izbrišeš s sveta in suvereno nadaljuješ pot, je padla na drugo mesto, na tretjem mestu pa je gledanje v tal oz. v stran, s čimer se pretvarjaš, da brezdomca ponesreči nisi videl.

Po mnenju večine anketiranih so brezdomci v resnici milijonarji, ki z nabiranjem drobiža financirajo svoj življenjski slog na veliki nogi, 64 odstotkov vprašanih pa podpira montažo bodic, ki bi brezdomcem preprečevale spanje pod podhodi in nadstreški.

Ministrstvo je raziskavo o brezdomstvu naročilo v luči priprave nove strategija boja proti revščini, naslednji teden pa bosta srednji in višji sloj povedala svoje mnenje o materah samohranilkah.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*