Lakota v Sloveniji: zakaj ne jedo potice?

Potica namesto paketov Rdečega križa? Visoka hranljiva vrednost, prihranek v proračunu, promocija slovenske kulinarike – win, win, win.

Ministrica za delo, družino in metanje paradižnikov v revne Ksenija Klampfer je na vlado poslala predlog, s katerim bi prehrambene pakete Rdečega križa nadomestili s potico.

Pakete vsako leto prejme več kot 50.000 neproduktivnih Slovencev, država pa sedaj išče način, kako znižati stroške te kraje davkoplačevalskega denarja.

Šarec zadržan, Levica cepeta in grozi z odhodom iz vlade (tokrat resno), Klampferjeva pa si je že nadela predpasnik

Po podatkih znanstvene revije Lepa in zdrava kilogramska potica vsebuje dovolj kalorij, da za en teden nahrani štiričlansko družino.

Država bi tako prihranila 2 milijona evrov letno, saj revni ne bi več potrebovali pralnega praška, kruha in čistila za posodo.

Ministrica Klampferjeva, ki je že pričela mesiti testo: ”Potico vzameš v roke in jo poješ, ne rabiš nobene posode, ne moreš si umazati obleke, ker gre za suho hrano. Revni tako ne bodo izgubljali časa s kuho in pranjem in bodo svoje lene riti prinesli nazaj na trg dela. Zlepa ali zgrda.”

Šarec za izjave ni bil dosegljiv, je pa do predloga zadržan in ga podpira.

Komandant Mesec je povedal, da bo Levica izstopila iz vlade. Popolnoma resno.

NSi je izjavila, da je predlog socialistično skropucalo, ki zopet ujčka revne. In da je Jezus revne nagonil delat.

Ostale stranke pa so na dopustu: najele so jadrnico, ki je precej hitro začela toniti, zato so se usedli v reševalne jahte in odšli na koktejl v Dubrovnik.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*