Konec lakote v Sloveniji? Vlada začela z akcijo ”Zakaj ne jedo potice?”

Potice bi namesto paketov Rdečega križa metali med revne z obzidij gradov. Visoka hranilna vrednost, prihranek v proračunu, promocija slovenske kulinarike – win, win, win.

V Sloveniji je vse več lakote, zato bo vlada danes na gala večerji predstavila akcijski načrt ”Zakaj ne jedo potice?”, ki ga je pripravila evropska poslanka in ambasadorka vlade na dvoru Ludvika XIV., Romana Tomc.

V sklopu načrta bi pakete Rdečega križa nadomestili z orehovo potico, s čimer bi ubili več muh in nekaj revnih na en mah.

Tomčeva je v izjavi za naš radio povedala: ”Po podatkih znanstvene revije Lepa in zdrava kilogramska potica vsebuje dovolj kalorij, da za en teden nahrani štiričlansko družino. Država bi s tem prihranila 57 evrov letno, lačni bi postali siti, obenem pa bi še promovirali slovensko kulturo.”

Poenostavljen bi bil tudi način razdeljevanja hrane revnim – vlada namerava ukiniti lokalne izpostave prostovoljcev, saj bi potice revnim metali z obzidij gradov oz. bi jih izstreljevali v vasi s pomočjo katapultov.

Ker pa nobeno kosilo ni brezplačno, bodo morali lačni v zameno za brezplačno potico na lokalno izpostavo gospodarske zbornice vsak mesec prinesti desetino svojega pridelka in tlakovati cesto okoli dvora.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*