Krsta, žara ali pokop na drugem koncu sveta – kako bi pa VI pokopali otroka?

Smrt vietnamskih mladostnikov v Veliki Britaniji, ki so se zadušili v kamionu, je spodbudila živahno debato o stroških in načinih pokopa otrok.

Te dni se morajo starši vietnamskih mladostnikov, ki so se zadušili v hladilnem kamionu na nekem parkirišču v Veliki Britaniji, odločiti, kako najugodneje pokopati svojega otroka, ki se je v prtljažnikih avtomobilov in pod cerado kamionov odpravil na drug konec sveta, da bi sebi in družini zagotovil boljše življenje.

Država je staršem ponudila posojilo v vrednosti 2.500 evrov za prevoz trupel iz Velike Britanije v Vietnam, obenem pa jih je prosila, če se lahko odločijo za kremacijo, ker je bolj ugodna.

S tem se strinjajo tudi mednarodne organizacije – John Smith, komisar OECD za premikanje delovne sile iz enega kontinenta na drugega: ”Starši lahko z žaro privarčujejo tudi do 2.000 evrov, saj je pepel človeškega vira veliko lažji od krste.”

Obstaja pa še cenejša možnost: pokop v deželi smrti.

Za to možnost se je odločila družina 26-letnega maroškega fanta, ki je umrl v Beli krajini, sedaj pa ima v Črnomlju ličen grob z napisom ”neznana oseba 2”.

Kakor koli že, v teh nepredvidljivih časih moramo biti seznanjeni s finančnimi pastmi s področja transporta trupla svojega otroka, ki je šel s trebuhom za kruhom na drug konec sveta in kot pes umrl v nekem gozdu oz. hladilniku tovornjaka.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*