Kriza v Kataloniji! EU napoveduje ostre sankcije proti Španiji!

Španski hotelirji zvišali ceno najema ležalnika v Costa Bravi. Gre za hudo kršitev pravice do samoodločanja o izbiri ležalnika.

V Evropi vre zaradi dogajanja v Kataloniji.

Hotelirji v španski regiji Costa Brava, ki je znana po številnih letoviščih, so namreč enotno dvignili ceno celodnevnega zakupa ležalnika na 40 evrov.

Gre za jasno kršitev zakonodaje o konkurenci kot tudi za kršitev pravice turistov do samoodločbe o izbiri, kje bodo preživeli poletni dopust, saj so zaradi visoke cene sedaj primorani izbrati brisači namesto ležalnika.

Napovedane sankcije zoper Španijo

Evropska unija je zgolj nekaj ur po sprejetju sporne odločitve napovedala sankcije zoper Španijo.

Visoka predstavnica za človekove pravice Evropejcev Mary Paperpusher, ki meri 154 cm, je povedala: ”V Evropski uniji ni prostora za kršitve tako osnovnih pravic, kot je pravica do cenovno dostopnega ležalnika. Pripravili smo sveženj ukrepov zoper Španijo – v skrajnem primeru smo celo pripravljeni aretirati in obsoditi na zaporno kazen špansko vlado.”

Slovenska vlada se kljub ostremu odgovoru EU-ja drži ob strani, zunanji minister Miro Cerar je namreč izjavil, da gre za notranjo zadevo Španije.

Pravica do ležalnika je zapisana v ustanovni listini Združenih narodov, gre pa za enega od osnovnih konceptov v sodobnem pravu.

V drugih novicah: kitajski udbo-komunistični predsednik Xi Jinping je grobo napadel protestnike v Hong Kongu in še enkrat dokazal, da Kitajska še vedno ni stopila v 21. stoletje, saj država, kjer je teptanje volje ljudstva nacionalni šport, ne sodi v moderen svet.

Vre tudi na Kitajskem, kjer partija še vedno zapira borce za svobodo, ki želijo demokratično glasovanje o prihodnosti Hong Konga.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*