Krek pomirja narod: za odvoz krst imamo na voljo dovolj oklepnih vozil

Direktor NIJZ: število novih primerov ne raste eksponentno, ampak polinomsko. Vlada je šla v preventiven nakup oklepnikov že pred meseci, zato nobena krsta ne bo čakala na odvoz.

Na današnji polnočni tiskovni konferenci so predstavniki vladne skupine za boj proti koroni in razrednim sovražnikom pomirili narod.

Poudarili so, da je korona kriza popolnoma pod nadzorom, in da ima vlada na zalogi dovolj oklepnih vozil za pravočasen odvoz krst.

Milan Krek, direktor NIJZ: ”Zaenkrat poteka vse po planu. 45.oklepni bataljon slovenske ljudske armade je v pripravljenosti, v primeru povečanega števila mrtvih pa bomo za pomoč pri odvozu krst prosili tudi kitajsko in kubansko vojsko.”

Krek je še poudaril, da so natolcevanja provokatorjev o eksponentni rasti števila okuženih lažna: “Osebno sem preveril izračun. Funkcija, ki ji sledi število obolelih za korono, je polinomska funkcija četrte stopnje. Tako, da … vse je OK.”

Vlada se je za odvoz krst z oklepniki odločila, potem ko je v večih evropskih državah prišlo do jeze državljanov ob slikah kolon vojaških tovornjakov – vladni predstavniki menijo, da bo narod oklepnike sprejel precej bolje, saj si naši dedki in babice ter mame in očetje zaslužijo največjo možno mero zaščite med prevozom njihovih krst v mrtvašnico.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*