Korupcijska komisija SVARI: denar iz kuvert Z ROKAVICAMI!

Korupcijska komisija svari pred možnostjo prenosa koronavirusa prek belih kuvert in kovčkov. Če je možno, podkupujte državne uradnike prek poštnih nabiralnikov oz. davčnih oaz.

Dnevi, ko si naflil kuverto s petstotaki in zmagal javni natečaj za gradnjo lokalne ceste, so za vedno mimo.

Korupcijska komisija namreč opozarja, da bomo morali zavoljo koronavirusa spremeniti tudi naše tradicionalne načine podkupovanja državnih uradnikov, ki smo jih stoletja prenašali iz roda v rod.

”Vse menedžerje in državne uradnike opozarjamo, naj pri rokovanju s kuvertami uporabljajo rokavice. Koronavirus ne izbira, zanj sta smrdljivi delavec in uspešen menedžer enaka,” je na tiskovni konferenci povedal predsednik slovenske Korupcijske komisije Robert Mugabe.

Obenem so v sodelovanju z Evropsko centralno banko pripravili zloženko z nasveti o elektronski korupciji.

Mnogo podjetnikov namreč še vedno na ve, da je v Evropski uniji od prejšnjega leta omogočena brezstična korupcija, kjer denar do državnega uradnika legalno pride prek poštnega nabiralnika z Deviških otokov.

”Uporabljajte sodobno tehnologijo! Bele kuverte in kovčki so preteklost, danes je mogoče skleniti pogodbo z državo za nakup zaščitnih mask z udobja domačega naslonjača,” je še povedal Mugabe, ki je leta 2008 postal podjetnik leta.

Opozorila Korupcijske komisije je potrebno jemati resno, saj bi kakršna koli motnja v delovanju korupcije našo državo spravila na kolena.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*