Korporacije nad BABICE, ki šivajo maske

Babice s svojo požrtvovalnostjo jemljejo medijski prostor ogromnim korporacijam, ki so darovale za 1.500 evrov zaščitnih mask. Obenem none kršijo avtorske pravice in načela prostega trga.

Kot kaže, je požrtvovalnim babicam, ki šivajo maske za zdravstvene delavce, odklenkalo.

Odvetniki večih korporacij so namreč naši državi zagrozili s tožbo, če nemudoma ne prepove domačega šivanja mask.

Iz kitajske korporacije Alibaba so tako sporočili: ”Namesto da bi mediji poročali o veličini naše megakorporacije, ki vam je poslala škatlo mask, beremo zgodbe o bakah, ki noč in dan šivajo.”

Korporacije so zato državi dale 24 ur, da prepove domače šivanje mask in kakršne koli objave na socialnih omrežjih, ki bi poveličevale dejanja navadnih ljudi in s tem kradle publiciteto pravnim osebam in Aleksandru Čeferinu.

S tem pa zgodbe po vsej verjetnosti še ni konec: odvetniki Googla namreč preučujejo, če so babice s spleta ukradle mušter za maske, ki je avtorsko zaščiten.

Korporativni Robot X-1203: ”Če se izkaže, da je prišlo do kraje avtorskih pravic, bomo pravno ukrepali. Obenem preučujemo tudi tožbo zaradi kršenja načel prostega trga, saj maske, ki jih šivajo babice, ne spoštujejo transatlanskega medtrgovinskega sporazuma iz maja 2007.”

Babice so torej s svojim pohlepom še enkrat naredile več slabega kot dobrega.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*