Koronavirus: znižajte davke najbogatejšim, če ne bom svet pahnil v recesijo!

Obenem zahteva še reze v socialnem sistemu, konec javnega šolstva in odpravo prepovedi otroškega dela. Politiki: nimamo druge, kot da mu ustrežemo.

Koronavirus je včeraj pozno ponoči prek osrednjega ameriškega finančnega časnika Wall Street Journala (WSJ) postavil zahteve, ki jih mora izpolniti človeštvo, drugače bo nad svetovno ekonomijo spustil recesijo.

V obsežnem intervjuju, ki je sledil največjemu tedenskemu padcu indeksa Dow Jones v zgodovini, je koronavirus povedal, da država pobere preveč davkov, da je infrastruktura v razsulu, da država premalo investira v raziskave, in da so gasilci, medicinske sestre in učitelji z neprevidnim vlaganjem in finančnimi mahinacijami popolnoma razdejali trge.

Koronavirus zato zahteva takojšnjo ukinitev davkov na kapitalske donose, odpravo prepovedi otroškega dela, boljšo opremo za otroške rudarje in znižanje plač medicinskim sestram, gasilcem in učiteljem, saj je le tako mogoče disciplinirati njihovo razuzdano obnašanje.

Človeštvo ima en teden časa, da sprejme omenjene ukrepe, v nasprotnem primeru pa bo koronavirus povzročil apokaliptično recesijo: spomnimo, človeštvo je po letu 2008 rešilo vse ekonomske probleme in zagate, zato bo za novo recesijo kriv samo in izključno koronavirus.

Zanimivo, v članku WSJ smo prvič videli fotografijo koronavirusa – nekoliko presenetljivo je zelo podoben direktorjema banke Goldman Sachs in JPMorgan Chase.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*