Koronavirus v Italiji, na zahodno mejo odšle prve enote Štajerske varde

6. bataljon ”Jägermeister” že v Novi Gorici, 3. udarni bataljon ”Pelinkovec” bo mejo dosegel kmalu, trenutno bijejo hude boje z gravitacijo. Jutri obsežna reportaža našega novinarja.

Zgodilo se je to, česar smo se bali.

Severna Italija je ujeta v primežu koronavirusa, samo še vprašanje časa je, kdaj se bo sovražnik pojavil tudi na slovenski meji.

Obrambne sile Slovenije pod vodstvom kontraadmirala Andreja Šiška so tako že zasedle položaje na naši zahodni meji.

6. bataljon ”Jägermeister” je vzpostavil štab v osmici Štefan na obrobju Nove Gorice, kjer se lahko zglasite lokalni prebivalci z vprašanji v zvezi z bojem proti virusu, lahko pa tudi samo date za rundo.

Stotnik Frane, poveljnik bataljona, je za naš radio povedal, da priprave na obrambo potekajo po načrtu: ”Trenutno z vrečami peska in gajbami piva utrjujemo obrambne položaje. Obenem dvigujemo stopnjo alkohola v zraku, kar bo zajezilo napredek virusa.”

Proti meji je potoval tudi 3. udarni bataljon ”Pelinkovec”, ki pa naj bi se globoko v zaledju fronte zapletel v hude boje z izvidniško enoto koronavirusa.

Boji naj bi potekali okoli gostilne Majolka v okolici Postojne, elitna enota koronavirusa Gravitacija pa naj bi onesposobila štiri vardiste.

Na zahod države smo poslali našega vojnega dopisnika, ki je poročal že o bojih na južni meji, reportaža sledi jutri.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*