Koronavirus poziva evropske vlade: zaščitite delavce!

Virus je bil ob obisku tovarn in pisarn zgrožen nad pozivi delodajalcev, naj okuženi delavci pred zdravstveno stroko zamolčijo stike v službah. Poziva k vstaji proletariata.

Na vlade držav članic Evropske unije se je danes s pozivom k zaščiti delavcev obrnil koronavirus.

V izjavi za javnost je bil ogorčen nad ravnanjem politikov in gospodarstvenikov, ki korona krize še vedno ne jemljejo resno in vse stroške reševanja krize prelagajo na ramena delavcev.

V zapisu na Facebooku je virus sporočil: ”V teh dneh sem si ogledal več tovarn in pisarn, kjer so bili delavci še vedno nagneteni kot sardele. Ponekod so mi celo povedali, da je nekaj delavcev zbolelo, delo pa teče naprej nemoteno – menedžerji namreč človeškim virom ukazujejo, naj zdravstvenim oblastem zamolčijo stike v službah. Vse za osebni dobiček, nič za ljudi – to je moto ustvarjalcev gospodarske rasti.”

Koroanvirus v svojem zapisu še opozarja gospodarstvenike, da bo njihova moralna praznina rezultirala v hudi gospodarski krizi, ki bo privedla do revolucije in strmoglavljenja buržoazije.

Svoj zapis je zaključil z besedami: ”Vaših produktov ne izvažate na Mars – zbolevajo delavci in njihovi bližnji, ki so obenem vaši potrošniki. Poizkušajte prvič v življenju gledati dlje od naslednjega četrtletja. Ko boste na svojih ritih začutili vile, bo prepozno.”

Modre besede koronavirusa, vprašanje pa je, če ga bodo politiki in menedžerji upoštevali.

Komentarji: 1 "Koronavirus poziva evropske vlade: zaščitite delavce!"

  1. Uffff, sijajna ponudba, bomo razširili, dober biznismen ste!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*