Korona smrti: ali morate slikico na FB profilu opremiti s slovensko zastavo?

Influencerji: po evropskem protokolu se zastavo na profil izobesi, samo če je smrti zagrešil musliman. Bolj primerna je občasna objava s svečko in žalostnim smajlijem.

Številni uporabniki socialnih omrežij so zadnji mesec v precepu: ali bi se spodobilo, da se na stotine mrtvih, ki so umrli zaradi korone, počasti s slovensko zastavo v profilni slikici?

Gre za najvišjo stopnjo žalovanja in altruizma v naši družbi, kdaj točno je primerna tovrstna počastitev, pa je marsikomu nejasno.

Po odgovore smo se odpravili k enemu največji strokovnjakov za socialna omrežja pri nas.

Borut Pahor, profesionalni influencer in amaterski predsednik, nam je razložil: ”Na 14. svetovnem kongresu influencerjev na Bora Bori smo sprejeli sklep, da je primerno izobesiti spletno zastavo države, iz katere prihajajo žrtve, samo v primeru islamskega terorističnega napada na zahodu. Hešteg, kot je bil recimo #jesuischarlie, pa je rezerviran samo za prvih 15 držav na lestvici BPD/prebivalca.”

Pahor nam je še povedal, da je absolutno neprimerno izobesiti spletno zastavo v primerih, ko je žrtve povzročil neoliberalni ali fašistični sistem, saj s tem javnosti sporočamo, da smo razredni sovražniki.

Če vam notranji glas res ne da mitu, pa Pahor svetuje, da objavite na Facebooku sporočilo z žalostnim smeškom (brez solze) in eno svečko, vsekakor pa se izogibajte emojijem ”krsta”, saj gre za preveč provokativno gesto.

Upamo, da vam bodo nasveti pomagali pri spletnem žalovanju!

😞🕯️ 

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*