GZS zaskrbljen zaradi naraščanja števila okuženih, poziv vladi: ukinite plačano malico!

Po podatkih GZS se večina delavcev okuži med malico. Predlagajo tudi 6-mesečni moratorij na izplačilo plač, s čimer se bo delavce prisililo, da bodo šli po službi takoj domov.

Osrednja slovenska organizacija za preučevanje epidemologije, klimatologije in prestavljanja fikusov Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je danes na vlado naslovil pismo, v katerem pozivajo k takojšnji ukinitvi plačane malice in moratoriju na izplačilo plač.

Njihovi znanstveniki so namreč v Excelu dokazali, da se večina človeških virov na delovnem mestu okuži s korono med malico, ostali pa se okužijo po službi.

Vodja znanstvene ekipe GZS, Benjamin Fikus, MBA: ”Glede na naše podatke je edini logičen ukrep ukinitev plačane malice. S tem bomo najhitreje zajezili širjenje virusa socializma, pardon, korone.”

Širjenje virusa izven službe pa bi na GZS zaustavili z moratorijem na izplačilo plač – delavci tako ne bi imeli sredstev za obdelovne dejavnosti, zato bi bili več doma.

Vlada je predlogu gospodarstvenih znanstvenikov naklonjena.

Po neuradnih podatkih trenutno tečejo usklajevanja med vlado in GZS, ali bi delavcem sploh dovolili zapustiti delovna mesta, s čimer bi še dodatno pripomogli k ustavitvi epidemije.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*