Kordiš znova provocira: upokojencem bi dal dovolj denarja za življenje!!!

Dve besedi: kdo bo plačal? Slovenski klub za poslovneže svari pred pohlepom upokojencev, ki bodo hoteli vedno več – danes kruh, jutri gliser in deregulacija gospodarskega kriminala?

Iz vrst Levice prihaja nova provokacija.

Poslanec Miha Kordiš je pred tedni svoje poslanske kolege označil za svinje, s čimer je povzročil pravi vihar razburjenja med parkljarji.

Danes pa je šel še korak dlje, saj je predlagal, da bi minimalna pokojnina znašala, reci in piši, 613 evrov, kolikor znašajo minimalni življenjski stroški v Sloveniji!

Trenutno znaša najnižja pokojnina, ki jo prejemajo potrošniki s pretečenim rokom uporabe, dve pesti riža, 613 evrska granata bi tako v slovenski proračun naredila luknjo v velikosti sanacije bank!

V Slovenskem klubu za poslovneže pa opozarja še na eno past: ”Danes jim damo 600 evrov, kaj bodo pa hoteli jutri? Vikend v Portorožu, jadrnico, ukinitev minimalne plače in enotno davčno stopnjo?”

Izpostavili pa so še eno dejstvo: raziskava Svetovne banke kaže, da je potrebno žrtve lakote počasi navajati na običajno prehrano, saj lahko v nasprotnem primeru pride celo do smrti.

Vprašanje pa je, če bo poslanec Kordiš poslušal. In s kakšnim ostudnim predlogom bo prišel na dan naslednji teden – da v Sloveniji ne sme biti lačnih otrok?

Gnus.

Komentarji: 2 "Kordiš znova provocira: upokojencem bi dal dovolj denarja za življenje!!!"

  1. Saint Pepsi | 23/11/2019 ob 09:33 | Odgovori

    Fak, prav kaviar se mi je zataknil v grlu.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*