Kongo: starši mrtvih otroških rudarjev s tožbo nad korporacije! Pošljimo v Kongo svoje otroke!

In pomagajmo Applu, Googlu, Tesli, Microsoftu in Dellu zlomiti upor otrok in njihovih staršev!

Zaskrbljujoče novice prihajajo iz Konga, največjega svetovnega proizvajalca kobalta, rudnine, ki jo potrebujemo v sodobni elektroniki in zeleni tehnologiji, s katero bomo rešili svet.

Starši 14 mrtvih so namreč v ZDA podali tožbo zoper Google, Apple, Teslo, Microsoft in Dell, ker naj bi se v njihovih produktih znašel kobalt, ki so ga rudarili otroci.

Mrtvi otroci so bili povečini živi zakopani med kopanjem rovov v ilegalnih rudnikih kobalta.

Odvetniki omenjenih korporacij so za medije povedali: ”Osebna odgovornost. Otroci so se sami odločili, da bodo rudarji, mi ne moremo biti odgovorni za otroško nepazljivost in neizkušenost.”

Iz Evropske unije pa že prihajajo pozivi, naj evropski starši v Kongo pošljejo svoje otroke, s čimer bi vršili dodaten pritisk na sindikat malih sončkov iz Konga, ki so postali prevelike dive, da bi za dva dolarja na dan kopali rudo.

O resnosti situacije poroča podatek, ki ga je izračunal The Wall Street Journal: varno kopanje kobalta po zahodnih standardih bi dvignilo ceno pametnega telefona za pet evrov!

Sedaj pa vi povejte, če sam vam zdi vredno zapraviti pet evrov, ker nek razuzdan mulc v afriški vukojebini ne želi biti živ zakopan?

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*