Konec demokracije in svobode v Franciji: francoski policisti ne smejo več z granatami pohabljati protestnikov!

Protestnike lahko pohabljajo samo še z gumijastimi naboji, kar pa je manj zabavno. Macron XIV: ne bomo se predali, Evropa je zrasla na pravici do pohabljanja podložnikov!

Zaskrbljujoče novice iz Francije: francoski notranji minister se je odločil za takojšnjo prepoved uporabe granat s solzivcem, ki vsebujejo TNT!

Vsaj petim protestnikom so namreč te granate odnesle roke, zato se je minister odločil za drastično potezo, ki predstavlja grob poseg v pravice policistov do pohabljanja ljudi, ki jih plačujejo, in protestirajo tudi za njihove pravice.

Uporaba gumijastih nabojev, ki jih francoski policisti pogosto dostavljajo v glavo protestnikov, ostaja, saj je tako odločilo francosko sodišče že prejšnje leto.

Francoski kralj Macron XIV je bil nad nenadno potezo svojega ministra zelo razočaran: ”Sem francoski kralj in ti ljudje so moja last. Če jim želim odstreliti roke, mi nihče tega ne more preprečiti! Sacre bleu!”

Kljub temu ni vse izgubljeno, saj ima francoska država še vedno dostop do prej omenjenih gumijastih nabojev, zaradi katerih je oslepela že množica protestnikov.

Dogajanje v Franciji pa z zanimanje spremlja tudi Bruselj.

Evropski birokrati so povedali, da je pohabljanje protestnikov temeljna evropska vrednota, ki jo moramo negovati, zato apelirajo na francoskega ministra, naj vendarle prekliče prepoved oz. policistom ponudi alternativo, recimo gorjačo z žeblji, ali pa prave naboje.

Aja, zakaj ljudje v Franciji protestirajo? Nima veze.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*