Končno! Vlada z rešitvami za nizko nataliteto. Ostarelim prijazna delovna mesta.

Vlada predstavila sveženj ukrepov, s katerimi bodo ‘podkurili ogenj v spalnicah’. Mladi bodo imeli več otrok, prebivalstvo bo stabilno, pokojninski in zdravstveni sistem rešena.

Kot poroča RTV, bo čez 20 let povprečna starost Slovenca 50 let – trend je sicer podoben povsod v bogatem svetu, kljub temu pa Slovenija s hitrostjo staranja vseeno iztopa.

Na eni strani imamo tako vse več starejših, na drugi strani pa se mladi zaradi nizkih plač, dragih stanovanj in negotove prihodnosti za otroke ne odločajo.

Predstavljamo ukrepe, s katerimi želi vlada Marjana Šarca mladim zagotoviti lepšo prihodnost in tako okrepiti slovensko nataliteto.

Uvoz revnih in ubogih motiviranih delavcev z Balkana

Vlada je s suženjskim z modernim ukrepom poskrbela, da delavci z Balkana eno leto po prihodu v Slovenijo ne bodo smeli zamenjati svojega delodajalca, kar bo mladim Slovencem izjemno olajšalo in pocenilo prvo nastanitev.

Obenem se mladi ne bodo več selili v tujino, saj bodo želeli opazovati, kako dolgo lahko brcaš delavce z Balkana, dokler se nekomu ne bo strgalo.

Priprava ostarelim prijaznih delovnih mesta

Po zagotovilih vlade se ključ do višje natalitete skriva v zaposlovanju starejših.

Po besedah ministrice za delo Ksenija Klampfer gre za ključni del reforme.

Kot smo poročali tudi na norikravi, vlada tako namenja 10 milijonov evrov za ”pripravo strategij učinkovitega upravljanja starejših zaposlenih” – ne sprašujte nas, kaj to pomeni, vemo le, da smo za prestukturiranje babice dobili 6.000 evrov.

Ministrica Klampferjeva je za naš radio povedala: ”Recimo, če govorim o konkretnih primerih – dvigala v rudniške jarke bomo razširili, da bodo primerna tudi za starejše na vozičkih. McDonaldsu bomo dali subvencijo za nakup boljših protez, da starejšim ne bodo več padale iz ust, s čimer izgubljajo na produktivnosti. Tako.”

Po naših analizah bo ta predlog mlade prepričal, da je prihodnost svetla, posledično pa se bodo odločili za otroke.

6-urni delavnik in državno poroštvo za delavski odkup podjetij

Samo se šalimo.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*