KONČNO! V SSKJ le vnesli geslo Premier – z veliko!

Prošnja državljanov uslišana, premier z malo je član tranzicijske levice in hujskač, Premier z veliko je Ljubljeni vodja, Oče naroda, Gospodar gora! Policija od danes poostreno nadzoruje pravilno rabo besede Premier.

Po letu dni prošenj je Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša končno uslišal državljane in v Slovar slovenskega knjižnega jezika (SSKJ) vnesel geslo Premier.

V SSKJ tako po novem najdete geslo Premier, ki pomeni ”Oče naroda, Nosilec luči, Tolažnik žalostnih, Gospodar gora”, staremu geslu premier pa se je nekoliko spremenil pomen, sedaj je ta beseda označena z oznako slabšalno, pomeni pa predsednika vlade in člana tranzicijske levice, sin. murgelska podgana, rdečkar, hujskač, lopov.

Predsednik inštituta Frana Ramovša, prof. slov. Aleš Hojs: ”Javnost ,že dle časa piše Premier s Veliko sedaj ,pa bo tej splošni rabi slediv tudi SSKJ. Gre za lep poklon našemu Premieru ,ki se usak dan žrtvuje za nas. Psi tranzicijske levice pa imajo še vedno besedo premier ,s katero naj kličejo svoje Murgeljske oprode. ”

S sprejetjem mini jezikovne reforme pa bo poostren tudi policijski nadzor nad rabo jezika.

Zapis premiera z veliko vas bo udaril po žepu za 1.500 evrov, za pol leta pa boste morali tudi obiskovati ideološko reprogramacijo v Lepeni – za zapis Premiera z malo pa je v skladu s planinskim kodeksom predviden izgon na Goli otok.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*