KONČNO! Rihtanje postalo olimpijski šport!

Na naslednjih olimpijskih igrah 3 discipline: rihtanje javnih naročil, rihtanje služb in rihtanje gradbenih dovoljenj. Slovenska selektorja Zoki in Janša: zrihtali nam bomo zlato!

Mednarodni olimpijski komite (MOK) je danes sporočil, da bomo na naslednjih poletnih olimpijskih igrah spremljali tudi rihtanje!

Gre za enega najbolj priljubljenih ekipnih športov tako v Sloveniji kot po svetu, v katerem naši atleti že leta dosegajo izjemne rezultate.

Predsednik MOK Thomas Bach se je v izjavi za javnost zahvalil lobistom, ki so zrihtali, da bo rihtanje postalo del olimpijske družine: ”Rihtanje je bilo prisotno že na antičnih igrah in prav je, da oplemenitimo ta šport z vključitvijo na olimpijado. Rad pa bi se zahvalil tudi kanclerki Angeli Merkel, ki mi je zrihtala to službo.”

Rihtanje bo potekalo v treh disciplinah: hitrostno rihtanje, kjer bodo imeli športniki štiri ure časa, da prijatelju zrihtajo službo.

V umetnostnem rihtanju bo petčlanska žirija pod vodstvom filipinske virtuozinje Imelde Marcos ocenjevala izvirnost in umetniški vtis tekmovalcev pri rihtanju gradbenega dovoljenja.

Paradna disciplina pa bo seveda prosti slog, kjer bodo športniki prek odsluženih politikov, estradnikov in družinskih članov kolegom rihtali javna naročila.

Poznavalci menijo, da se bodo za zlato udarile Slovenija, Hrvaška in Srbija, močno zasedbo pa bosta imela tudi Bruselj in Washington, medtem ko afriške države, ki so bile nekdaj velesile, v zadnjih letih capljajo nekoliko zadaj.

Slovenski selektorski duo Zoki in Janša pred javnostjo še skriva imena članov naše olimpijske ekipe, neuradno pa se govori, da je Zoki zrihtal mesto v ekipi svojemu sinu, Janša pa svoji soprogi.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*