KONČNO, premik v aferi TEŠ 6: je čistilka termoelektrarne doma uporabljala službeno metlo?

Tožilstvo končno odkrilo, kdo je izvrtal finančno luknjo v TEŠ 6. Predsednik Pahor pohvalil delo tožilstva: “Khm, kmh, nihče ni nad zakonom, khm!”

Po dolgih letih smo vendarle dočakali sodni premik v zloglasni aferi TEŠ 6.

Tožilstvo je včeraj uradno podalo obtožnico zoper čistilko Nisveto, ki je osumljena premoženjskega oškodovanja Holdinga slovenskih elektrarn.

Generalni državni tožilec Drago Šketa je na tiskovni konferenci pojasnil: ”Osumljenka naj bi v noči iz 22. na 23. november 2019 brez vednosti nadrejenih odtujila metlo iz prostorov elektrarne. Prek GPS senzorja, ki ga je na metlo montirala uprava elektrarne zavoljo nadzora kraje inventarja in racionalizacije poslovanja, je detektiv naslednji dan izsledil metlo in fotografiral osumljenko med pometanjem svojega stanovanja.”

Čistilka Nisveta je tako osumljena povzročitve večje gospodarske škode, saj je z uporabo metle v zasebne namene obrabila držalo metle in čistilno površino, račun za to bomo seveda plačali davkoplačevalci.

Preiskava tožilstva je z aretacijo Nisvete tudi odgovorila na vprašanje, od kje 50 milijonska letna luknja v poslovanju TEŠ 6.

Delo policije in tožilcev je pohvalil tudi predsednik države Borut Pahor.

Novico o aretaciji čistilke je izvedel na slovensko-italijanski meji, kjer smo ga novinarji zasačili z lasuljo in sončnimi očali.

Presenečen nam je povedal: ”A čistilko? A to resno? Ja, kaj naj rečem, hvala tožilstvu!”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*