KONČNO! Na olimpijskih igrah v Tokiu tudi met bombe na jemenske sirote!

Gre za priljubljen šport na zahodu in v bogatih zalivskih državah. V kategoriji met kasetnih bomb favoriti Savdijci, v kraljevski disciplini lasersko vodenih bomb Američani.

Mednarodni olimpijski komite (MOK) je danes sporočil težko pričakovano vest: met bombe na jemenske otroke bo prvič del poletnih olimpijskih iger že letos!

Za uvrstitev tega plemenitega športa v olimpijsko družino si Evropska unija. ZDA in drugi zavezniki prizadevajo že več let, letos pa jim je končno uspelo.

Iz društva NATO, krovne organizacije metanja bomb na jemenske otroke, so ob sijajni novici povedali: ”To je velik dan za športne metalce bomb na otroke po vsem svetu! Naš cilj je, da metanja bomb na otroke razširimo v vse kotičke sveta in z uvrstitvijo na olimpijske igre smo naredili velik korak k temu cilju.”

Metanje bomb na otroke je zelo popularen šport na zahodu in v bogatih državah Arabskega polotoka, pravila pa so preprosta: tekmovalci z bombami ciljajo otroke, za vsakega razcefranega otroka dobiš točko, za pohabljenega pa pol točke.

V Jemnu trenutno poteka klasifikacijski turnir za uvrstitev na olimpijske igre: v kategoriji lasersko vodenega orožja se za prvo mesto dajejo Američani, Francozi in Britanci, v disciplini kasetnih bomb, kjer je težje dobiti celo točko, pa se nakazuje, da bomo v Tokiu spremljali napet dvoboj med reprezentanti Savdske Arabije in Združenih arabskih emiratov.

Slovenci v metu bombe na jemenske otroke ne bomo sodelovali direktno, sta pa zdajšnji Premier in bivši premier Miro Cerar javno podprla reprezentanci Savdske Arabije in ZAE.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*