KONČNO: ljubljanskim brezdomcem bodo namestili katetre in stome!

Vstavitev katetra in operacija debelega črevesja lažje izvedljivi kot odklenjeni javni WC-ji. Črna kronika: avtobus v Ljubljani povozil Moralo.

Končno dobra novica za ljubljanske brezdomce!

Mestna občina Ljubljana je v sodelovanju z gastroenterološko kliniko v Ljubljani rešila problem uriniranja in odvajanja brezdomcev.

V tem tednu bodo vsem brezdomcev vstavili katetre in izvedli resekcijo debelega črevesja ter namestitev stome, s čimer bodo oblasti rešile problem uporabe stranišč za brezdomce.

Koronavirus je namreč zaklenil vse javne WC-je v Ljubljani, ključ pa je odvrgel v Ljubljanico.

Ljudje (homo sapiensi), ki živijo na cesti (v mrazu, vročini, dežju, snegu) so imeli tako dve uri dnevno, da se stuširajo in gredo na WC v prostorih dnevnega centra, ki ga vodijo prostovoljci Vincencijeve zveze dobrote.

Župan Zoran Janković je sicer brezdomcem predlagal, naj se za časa trajanja koronakrize preselijo v svoje vikende v Savudriji in Portorožu, vendar pa je na koncu vendarle pristal na vstavitev katetrov in stom.

Jutri na Norikravi: v ZDA in Uzbekistanu je družba padla v takšno moralno greznico, da so brezdomci v slabšem položaju od domačih psov! Groza!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*