V uredništvo STA končno obesili Premierov portret!

Saga je končana, portret Premiera bo glavni urednici vlil poguma in moči, da bo lahko zasledovala neodvisno uredniško politiko, novinarje pa bo ščitil pred kontrarevolucionarnimi idejami.

Saga o Slovenski tiskovni agenciji (STA) se je končno razpletla.

Potem ko je sedaj že bivši direktor STA Bojan Veselinovič mesece in mesece nasprotoval vladnemu predlogu o namestitvi Premierovega portreta v prostorih uredništva z argumentom, da je portret obešen že v pritličju stavbe, pa je danes prišlo do kompromisa.

Veselinovič je namreč odstopil iz osebnih razlogov Premiera, portret našega voditelja pa sedaj ponosno krasi uredniško pisarno STA-ja!

Iz vladnega urada za resnico in ideološko čistost družbe (UKOM) so sporočili, da ponovno sproščajo financiranje STA: ”Veseli nas, da je bil dogovor dosežen. Premier je simbol moči, kreposti in poguma, njegov portret bo novinarje in urednike spodbudil k še večji zagnanosti, državotvornosti in politični neodvisnosti.”

V skladu s kompromisom pa bodo agenti UKOM dobili nove delovne zadolžitve: glavni urednici STA-ja bodo pomagali pri štetju besed in določitvi primernosti uporabe pridevnikov v povedih, kjer je omenjen Premier.

Vlada je zaposlene v naši največji tiskovni agenciji v znak dobre volje presenetila še s posebnim prazničnim darilom: odhajajo na voden ogled Premierove domačije v Grosuplju!

Komentarji: 2 "V uredništvo STA končno obesili Premierov portret!"

  1. ⬛⬛⬛ ⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*