Kompromis: STA bo v uredništvo obesil Premierov portret

UKOM: portret Premiera bo glavni urednici vlil poguma in moči, da bo lahko zasledovala neodvisno uredniško politiko, novinarje pa bo ščitil pred kontrarevolucionarnimi idejami.

Saga o Slovenski tiskovni agenciji (STA) se je končno razpletla.

Potem ko je direktor STA Bojan Veselinovič nasprotoval vladnemu predlogu o obešanju Premierovega portreta v prostorih uredništva z argumentom, da je portret obešen že v pritličju stavbe, pa je danes prišlo do kompromisa.

Veselinovič je namreč sporočil, da bodo portret vendarle obesili.

Do zbližanja stališč med vlado in neodvisno agencijo je prišlo zatem, ko je zunanje ministrstvo Veselinoviču ponudilo mesto častnega konzula v sibirski naselbini Severno Vukojebinovsk.

Iz vladnega urada za resnico in ideološko čistost (UKOM) so sporočili, da ponovno sproščajo financiranje STA: ”Veseli nas, da je bil dogovor dosežen. Premier je simbol moči, kreposti in poguma, njegov portret bo novinarje in urednike spodbudil k še večji zagnanosti, državotvornosti in politični neodvisnosti.”

V skladu s kompromisom pa bodo agenti UKOM dobili nove delovne zadolžitve: glavni urednici STA-ja bodo pomagali pri štetju besed in določitvi primernosti uporabe pridevnikov v povedih, kjer je omenjen Premier.

Vlada pa je zaposlene v naši največji tiskovni agenciji v znak dobre volje presenetila še s posebnim prazničnim darilom: odhajajo na voden ogled Premierove domačije v Grosuplju!

Komentarji: 2 "Kompromis: STA bo v uredništvo obesil Premierov portret"

  1. ⬛⬛⬛ ⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*