Kompromis: šole in vrtce bodo najprej stestirali otroci čistilk, hišnikov in štacunark

V primeru izbruha virusa v šolah bo tako gospodarska škoda manjša. Otroci uspešnih staršev se že lahko vpišejo na fakultete, revne pa čaka še matura.

Danes je bil po dolgotrajnih pogajanjih dosežen kompromis med ministrstvom za šolstvo in organizacijo Sonček, ki zastopa interese bolje situiranih staršev.

Po enournem sestanku se je ministrica Simona Kustec strinjala s predlogom staršev, da varnostne ukrepe v šolah in vrtcih najprej preizkusijo otroci nižjega sloja.

Ministrica: ”O korona virusu še ne vemo veliko, zato je prav, da smo previdni in odgovorni. Šole in vrtce tako odpiramo najprej za nižje sloje, saj ponoven izbruh virusa med rajo ne bi bistveno prizadel našega gospodarstva. Razumljivo in logično je, da je lažje zamenjati eno štacunarko, ki umre od pljučnice, kot pa področnega sekretarja ali upravljavca finančnega sklada.”

S kompromisom so zadovoljni tudi v organizaciji Sonček, kjer pa upajo, da bo ministrstvo v primeru uspešne izvedbe začetka šolanja tudi v prihodnje ohranilo razdelitev šolskih razredov glede na ekonomski položaj staršev.

”Že dalj časa opozarjamo, da je za naše otroke psihično zelo naporno gledati sovrstnike, ki so lačni in v cunjah iz Lidla. Najboljša rešitev bi bila zato permanentna fizična segregacija,” so povedali hohštaplerji.

Za komentar smo želeli vprašati tudi nižje sloja, vendar pa so bili žal v službi.

Danes pa je znanih tudi več podrobnosti o izvedbi mature: otroci ustvarjalcev BDP-ja se s ponedeljkom že lahko vpišejo ne želene fakultete, ostali gimnazijci pa se bodo za preostala mesta spopadli na maturi.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*