Klepet z Jezusom: Jezus, si komunist?

Tokratno vprašanje prihaja iz Gospodarske zbornice Slovenije, ki sprašuje Jezusa za komentar odlomka iz Lukovega evangelija, kjer je Jezus z dvema ribama in petimi hlebi nahranil pet tisoč ljudi. Kakšno sporočilo dajemo družbi, če lačnim ljudem talamo brezplačno hrano? Jezus, si komunist?

Zopet hvala za vprašanje. Vsak teden dobimo na stotine vprašanj in prav vsakemu izmed vas se zahvaljujem.

Naj začnem kar z direktnim odgovorom na vprašanje – ne, seveda nisem komunist.

Kot vsak teden bom tudi danes zopet opozoril, da se je v Bibliji marsikaj izgubilo s prevodom. Odlomek iz Lukovega evangelija se glasi:

Tedaj je vzel tistih pet hlebov in dve ribi, se ozrl v nebo, jih blagoslovil, razlomil in dajal učencem, da so jih delili med množico. Vsi so jedli in se nasitili.

Luka 9:16

Žal pa so marksisti, ki so prevajali Biblijo, izpustili nadaljevanje zgodbe.

Ko so ljudje pojedli ribe in hlebe, so jim moji učenci razdelili hipotekarno kreditne pogodbe pri naši banki Bank of Jesus. Z njimi so se ljudje zavezali, da bodo povrnili stroške mojega čudeža v sedmih letih, mesečni obrok je znašal 57 srebrnikov, povprečna plača v tistih časih pa 70 srebrnikov.

Zaradi prezadolženosti naroda se je rimska ekonomija sesula, dobili smo masovno brezposelnost in ljudje niso več mogli odplačevati kreditov. Težave je zato utrpela tudi naša banka. V senatu smo zlobirali državno pomoč, obenem pa smo senatorje prepričali, naj navadnim ljudem ne odpišejo kreditov, saj bi to narodu poslalo napačno sporočilo – da država nesposobnim odnaša rit.

Ljudem smo takoj zagrozili z masovnim rubež nepremičnin, obenem pa smo jim ponudili reprogramiranje kreditov, tako da so morali poleg rib in hlebov zraven odplačevati še stroške ponovnega nakupa svoje hiše, ki je bila še trenutek prej njihova.

Ker je šlo za revne ljudi, so bili ti novi krediti dolgoročni, s čimer smo v kreditno past ujeli še njihove otroke in vnuke.

Pri vsem tem nam ni bilo potrebno migniti s prstom, država nas je za sesutje ekonomije nagradila z davkoplačevalskim denarjem, od teh naivnežev, ki so hoteli smo ribo in kos kruha, pa bomo živeli še desetletja.

Torej ne, nisem komunist, sem absoluten zagovornika neoliberalizma in zato podpiram nagrajevanje poštenega dela. Kdor ne dela, naj ne je.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*