Kje bodo najdaljšo noč v letu preživeli neznani Slovenci?

Zavetišča, mrzle hiše, bolnice – to je le nekaj lokacij, na katerih bodo neznani Slovenci s kozarcem Dom Perignona pričakali 2020.

Začnimo kar v prestolnici.

57-letni brezdomec Karel bo začetek tretjega desetletja pričakal v zavetišču za brezdomce.

Tako in tako nima za kaj več živeti, saj je zaradi finančnih in zdravstvenih težav pred leti izgubil družino, njegovi otroci so sedaj sicer že odrasli, vendar zaradi razmer, v katerih so odraščali, nadaljujejo začaran krog revščine!

Družina Janežič iz Prekmurja se bo stiskala pod kovtri, saj imajo v hiši 14 stopinj.

Z minimalcem in invalidsko pokojnino se hiše kaj dosti več ne da ogreti, ne ogreva pa jih niti misel na prihodnost, saj je prihodnost za reveže samo ena – slabo, slabše, še slabše, še malo slabše.

Veselo bo tudi po slovenskih bolnišnicah.

Šampanjec bo tekel v potokih med terminalnimi bolniki onkološkega inštituta, katerih misli ne okupira samo bližnja smrt, pač pa tudi skrb za njihove otroke in partnerje, ki jih bodo pustili za seboj. Kako bo mož sam odplačal hipoteko? Kako bo žena na minimalcu sama spravila gor dva otroka?

Na najbolj noro noč v letu bo torej nekaterim res dogajalo, navadni smrtniki pa se moramo sprijazniti s toplim kavčem in ogromnim problemom, ali gledati silvestrski program na RTV, HTV ali RAI?

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*