Kako se države po svetu spopadajo s koronavirusom?

Od ukinitve novinarstva v Srbiji, napotitve ameriških vojaških ladij pred Venezuelo in razglasitve sultanata na Madžarskem – države se na vse pretege trudijo ustaviti korono. 😉.

Koronavirus je prizadel že tako rekoč vse kotičke sveta, vlade pa se v vsesplošnem kaosu trudijo zaustaviti širitev epidemije in naraščanje števila mrtvih ter olajšati življenje državljanov, ki jih po končanju karantene čaka velika negotovost.

Včeraj smo tako brali, da ZDA v Karibsko morje pred obalo Venezuele pošiljajo vojaške ladje, potem ko so prejšnji teden zoper venezuelskega predsednika Nicolasa Madura podale obtožbo o narkoterorizmu.

Ukrep je namenjen zagotovitvi dovolj velikega števila respiratorjev, saj so ZDA prav v teh dneh postale država z največ mrtvimi v enem dnevu.

Obenem pa Trumpova administracija ni pozabila na humanitarno noto – zavoljo razvoja naravne imunosti in prekuženosti populacije tako Američani niso omilili sankcij, zaradi katerih Iran ne more dostopati do nujne medicinske opreme kljub ogromnemu številu obolelih.

Zaradi manjka zaščitne opreme pa je napeto tudi v Srbiji, zato je vlada podjetjem naročila, naj pričnejo s hitro proizvodnjo lisic, v katere bodo vklenili novinarje, ki poročajo o manjku zaščitne opreme.

Še na Madžarsko: vlada Viktorja Orbana se je odločila za izum časovnega stroja, s katerim so se vrnili v leto 1600, ko je Madžarski vladal otomanski sultan Mehmed III.

V tistem času ni bilo na Madžarskem ne koronavirusa ne parlamenta, s čimer so v eni potezi rešili oba temeljna problema madžarske družbe.

Države se tako na vse pretege trudijo zaščititi državljane, še enkrat pa se je izkazalo, da so anarhisti bebci.

Vlade namreč niso izkoristile krize za ukinitev državljanskih svoboščin in prehod na sistem, kjer državljanu na vratu stoji čevelj politika, na trebuhu pa škorenj menedžerja.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*