Kako otroka z neplačano položnico za kosilo diskretno odstraniti iz jedilnice?

Nove smernice ministrstva za šolstvo pomagajo učiteljem. Otroka je potrebno odstraniti na socialno čuteč način, saj nismo barbari.

V medijih so se v zadnjem času pojavili zapisi o otrocih, ki nimajo plačanih kosil, zato jih morajo učitelji metati iz šolskih jedilnic.

Ministrstvo za šolstvo je zato šolam razposlalo prospekt z nasveti, kako otroka hitro in diskretno odstraniti iz jedilnice brez povzročanja nejevolje.

Pogovor

Strokovnjaki tako učiteljem svetujejo, naj se z otrokom pogovorijo.

”Otrok mora vedeti, da nosi posledice slabih odločitev oz. lenobe svojih staršev, in da bi bilo zanj bolje, če bi v roke namesto žlice vzel knjigo, da ne bo končal tako kot njegovi zbluzeni starši, ki molzejo socialo,” je v smernicah zapisal psiholog dr. Milan Friedman.

Igra

Otroka se lahko med kosilom animira z igro – v smernicah tako priporočajo, naj se revne otroke napravi v natakarje, nato pa naj strežejo ostalim otrokom, katerih starši niso socialne pijavke.

Igra namreč otroka zamoti, s tem pa vsaj za trenutek pozabi na neprijetno situacijo, če pa bodo ostali otroci zadovoljni s strežbo, morda dobi še kakšen evro napitnine.

”Na ta način bodo otroci neuspešnih vsaj delno vrnili sredstva, ki jih cuzajo njihovi starši od staršev otrok, ki ustvarjajo gospodarsko rast in napredek,” pa je povedal Friedman.

Solzivec

Oz. sprej proti medvedom direktno v oči bo odstranil vsakršen odpor pri lačnemu otroku.

Dr. Friedman: ”Ko ljudje na vsak način ne želijo jesti od drevesa svobode in prostega trga, je čas za uporabo sile. Ljudem moramo zagotoviti svobodo, četudi to pomeni masovne aretacije, usmrtitve in ideološko reprogramiranje, kot smo to naredili v Čilu. Se opravičujem, malo sem zataval – ja, solzivec, samo ne pozabite potem preluftati jedilnice.”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*