Kaj je na meniju najimenitnejših predstavnikov človeštva v Davosu?

Letos v Davosu kulinarika v znamenju boja proti premoženjski neenakosti. Namesto šampanjca solze jemenskih otrok, namesto govedine sanje otrok, ki delajo v prostituciji. Bon Appétit!

V Davosu poteka srečanje najboljšega, kar ima za ponuditi naša vrsta, mi pa smo si pogledali kulinarično stran najbolj elitnega foruma na svetu.

Davos je od nekdaj kazal stik z duhom časa, zato je hrana letos v znamenju boja proti premoženjski neenakosti.

Draga francoska vina so tako zamenjale steklenice solz jemenskih in sirskih otrok, ki v svojih kratkih življenjih ne poznajo drugega kot vojno.

Med okroglimi mizami so udeležencem foruma na voljo samopostrežni bifeji, kjer je ponudba raznovrstna: od popečenih pljučk bio kongoških otrok rudarjev, ki vdihavajo celoten periodni sistem, da so baterije poceni, pa vse do morske hrane – utopljenih afriški malčkov, ki so jih ribiči potegnili iz bistrih voda Mediterana.

Večerje so v Davosu, kjer stane steklenička vode več kot najem otroške prostitutke na Tajskem ali v Indiji, magične.

Letos bodo chefi najimenitnejše homo sapiense presenetili s flambiranimi sanjami 16-letnega romunskega dekleta, ki je želelo postati zdravnica, zaradi revščine pa prodaja svoje telo na neki zakotni bencinki ob italijanski avtocesti.

Pièce de résistance pa bo sesekljana, zmleta in poteptana prihodnost vseh otrok na Zemlji!

Bogatuni, naj vam tekne!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*