Jure Janković v davčnih dolgovih, rogovci kupujejo njegovo parcelo. Na kateri je županov bazen.

Jure Janković pozabil plačati davek, njegova parcela gre na dražbo. V Avtonomni skupnosti Rog županu priskočili na pomoč. Obljubljajo postavitev centra za bobnanje, živalski vrt in sedež območne enote za preprečevanje korupcije.

V nesreči spoznaš sovražnika, pravi pregovor, in Zoran Janković je pravkar dobil skupino novih, avtonomnih prijateljev in sosedov.

Njegov sin Jure, sicer priznan kvantni fizik, je namreč med letoma 2006 in 2010 prijavil 900 evrov mesečnega zaslužka, v tem času pa je zapravil 2,3 milijona evrov za znanstvene knjige in obiske galerij, zaradi česar davčni urad sedaj prodaja njegovo zemljišče.

Na županovo žalost pa gre za parcelo, ki je sosednja njegovi hiši – na njej sta steklenjak in županov bazen.

Avtonomna skupnost Rog podala županu roko sprave

Anarhisti, ki že več let nezakonito bivajo v stavbi bivšega Roga, ki jo želi župan izprazniti, so se zato odločili za roko sprave: ”Že leta in leta delamo Jankoviću sive lase, čeprav ima človek že dovolj skrbi s svojima bistrima sinovoma. Zato smo se odločili, da se izselimo iz Roga in kupimo to parcelo.”

Z županom Jankovićem tako odpirajo novo poglavje v medsosedskih odnosih.

”Župan je pod velikim stresom, zato mu bomo prečistili čakre z igranjem na ezoterični gong. Odpiramo živalski vrt, saj zvoki šimpanzov med parjenjem pomirjajo človekovega duha. Ker nas skrbi za Jankovićevo varnost, pa del zemljišča podarjamo uradu za preprečevanje korupcije.”

Janković za izjave ni bil dosegljiv, po neuradnih podatkih pa naj bi skakal do stropa. Od veselja.

Takšne sosede bi si želel vsak – župan bo lahko užival v zvokih šimpanzov, ki se parijo.

Komentarji: 2 "Jure Janković v davčnih dolgovih, rogovci kupujejo njegovo parcelo. Na kateri je županov bazen."

  1. Največji slovenski znanstveni um (ddr. Jure Janković) je v težavah, ker se država mačehovsko obnaša do znanosti. Če bi država imela posluh in bi razumela študijske (in finančne) potrebe uglednega fizika, danes ne bi imel teh težav in bi morda Jure že rešil problem jedrske fuzije. Tako pa je država še enkrat dokazala, da nima posluha za uspešne (in prefrigane) znanstvenike.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*