Jože Možina SUSPENDIRAN, Premiera v intervjuju ”pozabil” vprašati o vojnih junaštvih!

Na vprašanje ”Kakšni so bili vaši občutki, ko ste s kamnom sestrelili miga?” je Možina bojda pozabil. Neuradno: SDV v Možinovem domu našla knjigo Kučan, prvi predsednik!

Kot strela z jasnega je danes zjutraj udarila vest, da je bil eden najboljših novinarjev v Sloveniji, Jože Možina, do nadaljnjega suspendiran!

Do suspenza je prišlo, ker je med včerajšnjim intervjujem Premiera ”pozabil” vprašati vprašanje, na katerega odgovor Slovenci čakajo že 30 let – kako se je Premier počutil, ko je med vojno za samostojno Slovenijo s kamnom sestrelil Miga-21 jugoslovanskih agresorjev?

Spomnimo: 29. junija 1991 je jugoslovanski mig želel raketirati sirotišnico, nato pa ga je iz kleti Cankarjevega doma Premier iznenada sklatil z večjim kamnom in tako rešil 76 otrok.

Možina je v svoj zagovor povedal: ”Ob prezenci Premiera sem postal popolnoma raztresen, sij njegove karizme pa me je oslepil, tako da nisem dobro videl vprašanj, ki so mi jih pripravili na vladi. Opravičujem se, vsem Slovencem se opravičujem, Premiera pa prosim odpuščanja!”

Zgodba pa je v zadnji uri dobila nov dramatičen zasuk!

Agenti Službe državne varnosti (SDV) so preventivno opravili varnostni pregled stanovanja, kjer domuje Možina, in v skrivnem predalu našli kasete z zahodno rock glasbo, kavbojke in več prepovedane literature, med drugim tudi knjigo Kučan, prvi predsednik.

Narod sedaj nestrpno čaka, če bo Premier Možino razglasil za neosebo, ali pa bo novinar zgolj napredoval na mesto posebnega dopisnika iz Jakutska.

Komentarji: 1 "Jože Možina SUSPENDIRAN, Premiera v intervjuju ”pozabil” vprašati o vojnih junaštvih!"

 1. Sam moram dodat, da sem naravnost ZGROŽEN!
  Da ne omenjam, da NEOSEBA ni omenila najnovejšega zgodovinskega odkritja.

  Pred dnevi so zgodovinarji odkrili namreč dejstvo, da je literarno delo Fran Levsteka, popotovanje od Litije do Čateža, opis Premierovega romanja v Jajce.
  Ozadje zgodbe govori, da je nekega dne Levstek “prenočeval” v zidanici, ter je v sanjah videl prihodnost.
  V njej pa največjega slovenskega junaka po Martinu Krpanu, kako potuje na pomembno pot v Jajce.
  Ker Levstek takrat ni vedel za kraj z imenom Jajce, ter zaradi tega, da med malomeščansko sodrgo nebi prihajalo do zmede, je zgodbo naslovil z znanima slovenskima krajema, Litija in Čatež.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*