Jezusova svetovalnica: koliko SMS-jev za Krisa moram poslati, da mi ni potrebno štrajkati za invalide in revne?

V rubriki Jezusova svetovalnica tokrat objavljamo vprašanje bralca Petra, ki ga zanima, koliko SMS-jev mora poslati za malega Krisa, da je potem moralno oproščen prisotnosti na vseslovenskem protestu za izboljšanje položaja invalidov, ki se bo zgodil ob svetem nikoli. Jezus, beseda je tvoja.

Aloha!

Resnično, resnično vam povem učenci – LOL, samo zajebavam:) Če mi dovolite, bi najprej naredil kratek uvod.

Borba za spreminjanje sveta s pošiljanjem kratkih sporočil ima že dolgo zgodovino. Spomnimo se samo, kako je Martin Luther King s tremi poslanimi SMS-ji z naslonjača končal rasno neenakost v ZDA. Pa kako so sufražetke napadle trgovino s pohištvom in kupile najbolj udobne kavče, s katerih so nato s tviti in SMS-ji prinesle ženskam enakopravnost

Če pa se vrnem na vaše vprašanje: dovolj je že en poslan SMS, če želite biti povsem sigurni v svojo moralno superiornost, pa pošljite dva.

Ne pozabite potem na twitterju povedati, da ste SMS-je poslali, magari zraven prilepite še sliko zaslona, saj si ne želite, da vaši kolegi podvomijo v vašo moralo.

Potem vam definitivno ni potrebno na shod za invalide in revne, ki se bo zgodil, kot ste pravilno zapisali, ob svetem nikoli.

Mimogrede, za vse slabovidne – Kris je, če še niste opazili, na vozičku in hudo bolan. In vlada je prav v teh dneh odpravljala ”anomalije” v ”višini” varstvenega dodatka za invalide (na koncu ga (zaenkrat) niso ukinili) – in slovenske ulice so bile seveda polne protestnikov.

KRIS5 na 1919.

Za Krisa lahko donirate tudi na TRR:
SI56 0510 0801 6627 635
Palčica pomagalčica
Glem 26, 6273 MAREZIGE
Namen nakazila: za Krisa

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*