Jezus stopil v bran vladi, poziva k takojšnjemu odprtju trgovin ob nedeljah

Opozoril je na upad prihodkov in zmanjšanje gospodarske aktivnosti. Bog sedmi dan ni počival, ampak je delal dvojno izmeno v skladišču Amazona.

V Sloveniji zopet teče debata o (ne)odprtju trgovin ob nedeljah.

Potem ko je Premier jasno povedal, da morajo biti trgovine v nedeljo zaprte oz. odprte, je svoj kozarec gina pristavil še Jezus Kristus.

V kolumni, objavljeni v Financah, je opozoril na gospodarske posledice, ki bi jih imelo zaprtje trgovin na ekonomijo.

”Resnično, resnično povem vam: trgovci potrebujejo davčne olajšave, subvencije in ostale prostotržne ukrepe, kajti to, kar boste storili lastnikom velikih trgovskih podjetij, boste storili meni. In še, družina je precenjena,” je povedal Jezus.

Obenem je bralce postavil pred dejstvo: ”Ali bi raje živeli v gospodarskih greznicah alla Nemčija, Švica in Avstrija, kjer država ljudem ob nedeljah prepoveduje obisk trgovskih središč, narod pa je brezposeln, ali pa bi raje užili prosperiteto Poljske, Češke in Madžarske, kjer so ljudje svobodni?”

V kolumni je Jezus na seznam smrtnih grehov dodal še članstvo v sindikatu, za svetnike pa je razglasil vse predsednike uprav podjetij, ki imajo jajca, da si izplačajo milijonske bonuse, naslednjo minuto pa državo prosijo za pomoč zaradi korona virusa oz. pošljejo podjetje v stečaj.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*