Je rešitev stanovanjske krize v kraških jamah?

IMF: v Sloveniji na tisoče praznih jam, ki so že 50.000 let neizkoriščene. Jame bi privatizirali, nato pa bi jih finančni skladi dali v najem mladim družinam.

Mednarodni monetarni sklad (IMF) je morda našel dokončno rešitev stanovanjske krize, s katero se spopada Slovenija.

Njihovi analitiki so namreč opozorili na dejstvo, da je v Sloveniji prek 10.000 kraških jam nenaseljenih.

Predsednica IMF Kristalina Georgieva: ”Gre za neizkoriščeno bogastvo, ki ga je potrebno predati finančnim skladom, ti pa bi ga nato po ceni 4.500 evrov za kvadratni meter oz. 1000 evrov mesečno za 50 kvadratno stanovanje, predali mladim družinam.”

Georgievo smo vprašali, zakaj ne moremo jam direktno predati ljudem, vendar nam je odgovorila, da ne bi razumeli.

Kakor koli že, jame lahko predstavljajo precej prijazen življenjski ambient: temperatura je stalna skozi celo leto, otroci lahko brezskrbno rišejo po stenah, medtem ko starši zunaj lovijo mamuta itd.

Po kanalizacijskih ceveh, v katerih živijo ljudje v Hong Kongu, in pločevinastih kontejnerjih iz Anglije, je to še en inovativen pristop k reševanju stanovanjskega problema, ki ga je na mizo postavil kapitalizem.

Komentarji: 2 "Je rešitev stanovanjske krize v kraških jamah?"

  1. Saint Pepsi | 16/12/2019 ob 11:15 | Odgovori

    *Zaželjeni so mladi študenti med 24. in 29. letom z zaposlitvijo za nedoločen čas, nekadilci, brez domačih živali in otrok. Obiski in poslušanje glasbe prepovedani. Kavcija v višini tržne vrednosti nepremičnine plus stroški. Odpovedni rok stvari vam zmečemo na ulico, ko ste na šihtu. Plačilo na roko. Zadrževanje stanovalcev v stanovanjih ni zaželeno. IMF ohrani lastniške pravice po prodaji.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*