Javni razpis za COVID-19 aplikacijo: veliko zanimanje tujih podjetij

Prosti trg deluje, na javni razpis se je prijavilo nemško podjetje 4L Invest, nigerijski startup, ki ga vodi član kraljeve družine, pa ruski zdravilec, različni fitnes klubi itd.

Včeraj je vlada objavila javni razpis za aplikacijo COVID-19, s pomočjo katere bo država lažje nadzirala subverzivno delovanje korona virusa.

Kot se je pohvalil minister za gospodarstvo, zapornik št. 1626-232/2, bo na razpisu sodelovala pisana paleta podjetij, kar davkoplačevalcem zagotavlja, da bo cena za aplikacijo na koncu najnižja.

”Konkurence je ogromno, vsi nam želijo pomagati pri reševanju življenj. Dobili smo ponudbo iz Nemčije, kar je izjemno prestižno! Nemčije! Bundesliga, golf II, ta dolga prikolica v kempu! Ali moram sploh še kaj dodati,” je povedal minister v oranžnem.

Na razpis pa naj bi se prijavila tudi podjetja z drugih kontinentov: ”Ne smem o imenih, ampak prek posebej varovanega kripto kanala Spam nas je kontaktiralo startup podjetje iz Nigerije, ki želi pri aplikaciji uporabiti kripto-bitcoin tehnologijo. Javili so se tudi podjetniki iz drugih sektorjev – fitnes trenerji in cvetličarji – ki imajo svoj pogled na programiranje aplikacij. Skratka, lahko smo sigurni, da bo izdelek kvaliteten, cena poštena in življenja rešena,” nam je zaupal 1626-232/2.

Aplikacijo bodo morali imeti nameščeno na svoje telefone vsi državljani, prek različnih parametrov pa bo spremljala sumljivo obnašanje korona virusa.

Program bo tako nadzoroval, kakšno literaturo prebira korona, katere spletne strani obiskuje, kaj piše po forumih o Premieru, kaj govori o vladni politiki pred svojimi virusnimi prijatelji in družinskimi člani, ali poseduje kolo itd.

Ker gre za vprašanje državne varnosti, bosta delovanje aplikacije nadzorovala Služba za državno varnost in Uprava državne bezbjednosti.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*