IZJEMNO: Premier bo prejel odlikovanje za junaštvo v bitki na Neretvi!

Dokazi skriti v diplomskem delu Mateja Tonina: izjemne taktične ukane o rušitvi mostov čez Neretvo se je domislil Premier in ne Tito. S svojo genialnostjo je rešil več tisoč ranjencev!

Iz Slovenske vojske so danes sporočili, da bo Premier v ponedeljek prejel posebno odlikovanje junaka Noriškega kraljestva za svoja junaštva v bitki na Neretvi.

Ob prebiranju diplomskega dela ministra za obrambo Mateja Tonina so v generalštabu odkrili dokaze, ki neizpodbitno kažejo, da je za taktično ukano, po kateri je znana ta bitka, stal Premier in ne Tito, kot je zatrjevala jugoagresorska komunistična udbovska propaganda.

”Dokazi so tu, v Toninovi diplomi, črno na belem. Premier, ki je genialen vojaški strateg, se je odločil za rušitev mostov čez Neretvo, nato pa je prek noči z lastnimi rokami postavil pontonski most in kot pravi vodja Neretvo prečkal zadnji – v naročju je v varno zavetje nesel tudi Tita, ki je bil pred tem ranjen, Premier je, recimo, bitko preživel brez praske,” so zapisali v generalštabu.

Za mlajše bralce, ki bitke ne poznajo: 3. marca 1943 so zavezniški agresorji obkolili domobranske enote pri reki Neretvi, medtem ko so ravno evakuirale večje število ranjencev in puhastih muckov.

Kljub številčni premoči in krvoločnosti antifa agresorja, ki mu ni bilo mar ne za ranjence ne za mucke, je domoljubom pod vodstvom Premiera uspelo prebiti obroč in rešiti ranjence, muckom pa je na drugi strani reke našel nov topel dom.

Po koncu druge svetovne vojne se je Premier umaknil v tibetanski samostan, kjer pa ni nikoli govoril o vojni, vsa njegova junaštva je tako povojna oblast pripisala Titu.

Zahvaljujoč pogumu generalštaba in raziskavam Tonina pa je Premierovo herojstvo končno spet ugledalo luč sveta.

Podelitev medalje junaka Noriškega kraljsetva bo potekala v ponedeljek, v živo pa jo boste lahko spremljali tudi na kanalu Moskva 1 iz leta 1932.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*