Italijanski pristaniški delavci odslovili Saudsko Arabijo. Bomo Slovenci priskočili na pomoč?

Pristaniški delavci v Genovi niso želeli naložiti vojaškega tovora na ladjo Saudske Arabije. Ker se kri jemenskih otrok precej težko spere z oblačil. Bomo Slovenci bolj solidarni s saudskimi humanisti?

Pretresljiva novica prihaja iz italijanskega pristaniškega mesta Genova. Potem, ko francoski pristaniški delavci niso želeli naložiti orožja na saudsko tovorno ladjo, so sedaj dejanje ponovili še genovski delavci.

Po mnenju slovenskega združenja delodajalcev gre za hudo kršitev delovnega prava, saj politično mnenje delavcev ne sme vplivati na delovni proces, četudi gre za pobijanje otrok. Delavec je tam, da dela, ne da misli.

Sindikat pristaniških delavcev je oviral kapitalizem že v preteklosti

Ni pa to prvi napad na kapitalizem s strani pristaniškega sindikata Compagnia Unica fra i Lavoratori. V času vietnamske vojne namreč niso želeli oskrbeti ameriških vojaških ladij – še več – v Vietnam so celo poslali ladjo s humanitarno pomočjo!

In dejanje nato ponovili tudi med Zalivsko vojno! Šokantno!

Priložnost za Koper?

Obstoj morale pri italijanskih in francoskih delavcih pa odpira sijajno priložnost za slovenska podjetja. Slovenski mrhovinarji vladni ministri tako že lobirajo pri saudskih oblasteh.

V vladnih hodnikih se šušlja, da naj bi zunanji minister Miro Cerar ter obrambni minister Karel Erjavec Sloveniji zagotovila za več milijonov evrov poslov.

Med drugim naj bi Saudijci pretovarjali orožje v Kopru, Žale bodo lahko kremirale ostanke jemenskih otrok, slovenski izdelovalci nožev pa bodo dobili pogodbo za izdelavo obrednih sabelj, s katerimi v Saudski Arabiji obglavljajo azijske služkinje, osumljene čarovništva.

Slovenci smo narod s hrbtenico, ki si svojo zgodovino piše sam!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*