Italijanska vojska pomotoma zašla v Slovenijo, novo pismo Logarja: ”Zakaj ste se obrnili?!”

Zunanji minister tokrat pisal v Rim, opravičil se je, ker italijanski vojski niso pripravili dobrodošlice. S šopkom cvetja jih čaka na Fernetičih. Pardon, na prehodu Fernetti.

Nov dan, nov incident na zahodni meji.

Včeraj je italijanska vojska samovoljno prečkala našo mejo – in se po nekaj minutah obrnila nazaj proti Italiji!

Minister za zunanje zadeve Anže Logar je v Rim nemudoma poslal protestno noto, v kateri v izjemno ostrem tonu od italijanskega kolega Luigija Di Maia zahteva pojasnilo, zakaj niso nadaljevali poti proti Provinci di Lubiana (slovensko: Provinz Laibach).

Logar: ”Nedopustno je, da tuja vojska nenadoma vpade na naše ozemlje, kot da smo neka drugorazredna država. Smo tretje razredna država in prav je, da bi nas prej poklicali, saj bi pred vaše tanke položili rdečo preprogo, da si ne bi umazali gosenic na smrdljivi slovanski zemlji!”

Logar je italijanski vojski izrekel uradno opravičilo v imenu Ščavov, v znak prijateljstva pa je našim zahodnim sosedom podaril Ankaran.

V strankah SMC, NSi in Desus o dogodku niso vedeli nič, so pa v skupni izjavi zapisali, da je Premier nekoč z drgnjenje dveh ledenih kock ustvaril ogenj.

Napetosti na zahodni meji bomo spremljali še naprej, naš novinar je pred 15-imi minutami prispel na mejni prehod Vrhnika.

Komentarji: 2 "Italijanska vojska pomotoma zašla v Slovenijo, novo pismo Logarja: ”Zakaj ste se obrnili?!”"

  1. el comandante | 16/06/2020 ob 10:35 | Odgovori

    Kot smo razprodali naša podjetja, prodajmo še državne institucije in ozemlje. Ker smo slovenci genetsko inferiorni vindišarji in ščavi, tudi biološko nismo sposobni za vodilne funkcije. Tega se dosledno držimo na gospodarskem področju, zato moramo razmisliti še o politiki. Ali res rabimo drage institucije? Parlament, vlado, šole, zdravstvo, itd.? Madžarom prekmurje tako ali tako pripada, Italijane bi morda lahko prosili za upravljanje slovenije v skladu z mejami okupacije iz 2.sv.vojne, ravno tako bi Avstrijci lahko prevzeli nekdanji nemški del. Tako bomo dosegli ne le vitko, ampak neobstoječo državo, za katero si že od l. 1991 naprej prizadevamo, seveda natanko v skladu z najnaprednejšimi ekonomskimi smernicami iz tujine. Bog živi Sloven… khm … Avstrijo, Italijo in Madžarsko!

    p.s. edino hrvatarjem nič ne damo, ker so še manj vredni od nas, ker so jugosi. nas pa imajo gospodarji radi.

    • Zelo lucidno razmišljanje! Predvsem nadgradnja vitke države z neobstoječo! Zaslužite si mesto v vladni skupini za ekonomsko svetovanje.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*