Intrevju s premierjem na RTV: Šarec direkten in brez dlake na jeziku!

Šarec ni ovinkaril, z logiko in retorično spretnostjo gazele je aktualne vladne afere poslal z igrišča in med gledalce. Pripravili smo krajši preglede pomembnejših točk intervjuja.

O Jankovićevi soudeležbi na obisku v Moskvi

  • Šarec je pojasnil, da Janković ni bil del države delegacije. Na vprašanje novinarke, če nas ima za idiote in je bilo torej naključje, da so šli v Moskvo na isti dan z istim letalom, pa je pojasnil, da ja. In da si je Janković kupil letalsko karto sam, ker dela in ima denar. Šah mat, novinarka Tanja Gobec, nazaj na faks.

O odpisu Jankovićevega kredita

  • Pojasnil je, da razume jezo ljudi, da pa je takšna zakonodaja, in da so jo sprejeli drugi, in da je zakonodaja zelo zapletena, in da je ni mogoče kar spremeniti, in da je bil član Pozitivne Slovenije, in da … V glavnem, ljudje, prenehajte se spravljati na frenda Jankovića.

O tem, ali so v Moskvi govorili o prodaji Mercatorja

  • Šarec je to kategorično zavrnil. In dodal, da ja, so govorili o Mercatorju. Ampak Medvedjev ni od Šarca nič zahteval (ampak ga je prijazno prosil). Šah mat numero due!

O rezih v proračunu

  • Premier je pojasnil, da bodo rezi povsod, razen na notranjem ministrstvu, ker je ljudi strah. Dodal je še, da je bolje crkniti od lakote z občutkom varnosti, kot pa ne crkniti od lakote in se bati žensk v hijabu.

Glede predvolilnih obljub in sporazuma z Levico

  • Pojasnil je, da vseh obljub ne more spremeniti, ker ima njegova stranka le 13 poslancev. In zatrdil, da to razume vsak, ki ima logiko. Na opazko novinarke, da se to sliši kot izgovor, je odgovoril, da to ni izgovor. Torej bo že držalo.

In še: ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

  • Predsednik vlade se z ukinitvijo strinja, ampak OECD, davki, gospodarska kriz. Torej, ne.

Vsa čast premieru za jasne odgovore in kritika novinarki, ki si je drznila postavljati podvprašanja.

In še enkrat: pustite Jankovića pri miru!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*