Interventni zakon za pomoč revnim: vlada od Italije kupila Kolosej

Revni in brezposelni bodo z gladiatorskim bojem za pakete hrane in plačilo najemnine zabavali višji sloj. Izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen za pomoč pravnim osebam.

Vlada je danes v parlament poslala predlog drugega interventnega zakona za blaženje krize, ki jo je v naše kraje prinesla korona.

Zakon je v javnosti povzročil precej zanimanja, saj med drugim predvideva nakup rimskega Koloseja, s čimer namerava vlada pomagati revnim in brezposelnim.

Ministrica za šport Simona Kustec je v izjavi za javnost povedala, da se vlada zaveda težkega položaja, v katerem so se znašli številni Slovenci: ”Na eni strani imamo revne in brezposelne, ki praskajo skupaj evre za plačilo najemnine, na drugi strani pa zdolgočasen višji sloj. S ponovno uvedba gladiatorskih iger bomo tako ubili dve muhi in nekaj revnih na en mah.”

Točne podrobnosti o izvedbi gladiatorskih iger še niso znane, po neuradnih podatkih pa naj bi gladiatorje izžrebali med prejemniki socialne pomoči in nadomestila za brezposelnost.

V areni naj bi se raja nato borili za praktične nagrade (obleke za otroke, paketi hrane, plačilo elektrike itd.), denar od prodanih vstopnic pa bo država namenila nujni pomoči za pravne osebe.

Za komentar vladnega nakupa Koloseja smo želeli vprašati tudi revne in delavce, vendar so jim operaterji zaradi plačilne nediscipline žal odklopili telefone.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*