Informativni dnevi, Ljubljano okupirale mame

Mame se morajo na fakultete vpisati do 18. marca. Letos je fizika nekoliko bolj modna od medicine, faktor zavisti gimnazije Bežigrad še vedno najvišji.

Danes in jutri potekajo po vsej Sloveniji informativni dnevi.

Mame se tako mudijo na srednjih šolah in fakultetah, kjer zbirajo informacije, na podlagi katerih se bodo odločile o svoji prihodnosti.

Med gimnazijami je zopet največji naval na Viču in Bežigradu, ki se lahko pohvalita s faktorjem zavisti 148 in 150, medtem ko so poklicne šole še vedno bolj sramotne od sifilisa.

Pri fakultetah pa je letos nekoliko bolj pestro: ena skupina mam prisega na medicino, medtem ko je druga skupina prepričana, da je precej bolj nobel, če imaš v družini doktorja znanosti fizike.

Marjana, 48 let, ki se na fakulteto vpisuje tretjič: ”Znanost je v zadnjem času zelo ”in”, zato razmišljam o vpisu na biokemijo, saj se bo soseda, katere sin je tovornjakar, udrla v zemljo.”

Drugačnega mnenja pa je Vesna, 36 let: ”Mi se bomo vpisali na medicino, ker gre za daleč najbolj eliten poklic v družbi, pa s privatno prakso je tudi finančno gledano to dobra odločitev. Se pa trenutno še odločamo o izbirnih predmetih na maturi: mož bi izbral kemijo in biologijo, jaz pa fiziko in biologijo. Nič, moram it, Lan ima nastop v vrtcu.”

Na srednjih šolah in fakultetah smo opazili tudi nekaj mladih, ki so svoje mame spremljali ob tem zelo pomembnem dnevu.

Bili so kar malo žalostni, saj bodo mame kmalu poletele iz svojega domačega gnezdeca, res pa je tudi, da je slovenska mladina glede na mednarodne raziskave nadpovprečno depresivna in nervozna.

Razlogi za to so skrivnostni.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*