Incident v Portorožu: aktivist za privatizacijo obale z jahto zaplul na plažo!

S svojim dejanjem je plažo simbolično privatiziral, jahto pa razglasil za nepremičnino. Policisti zaradi motenja posesti že aretirali obiskovalce plaže.

Danes dopoldan je v Portorožu prišlo do incidenta!

Na osrednjo plažo našega obmorskega bisera je zapeljala 30 metrska jahta in nasedla na mivki – sprva je kazalo, da gre za pomorsko nezgodo, nato pa se je izkazalo, da je šlo za politično motivirano dejanje povezano z bližajočim se referendumom za vodo.

Lastnik jahte naj bi bil namreč aktivist za privatizacijo obale skrajne neoliberalne skupine GZS, ki je želel opozoriti na podrejen položaj višjega sloja v naši državi.

”Jahta je moja nepremična lastnina, zato sta zemlja, na kateri je nasedla, in morje pred njo sedaj moja last! Vse smrdljive proletarce zato pozivam, naj se umaknejo z moje posesti,” je s palube kričal aktivist.

Zgroženi kopalci so ob incidentu takoj poklicali policijo, ki jih je zaradi motenja posesti nemudoma aretirala, saj so ležali na privatnem zemljišču.

Posredovati pa je morala tudi pomorska policija, ki je iz morja pred nasedlo jahto odstranila več kopalcev, ki so se namakali v zasebnem morju.

Skrajna skupina GZS se sicer bori za družbo, v kateri država ne bo odrejala posameznikom, kje se lahko kopajo in poležavajo, to pravico ima po njihovem mnenju samo višji sloj.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*