Incident v McDonaldsu: šef pred strankami sodelavce pošiljal na psihiatrično kliniko!

Javnost ogorčena, nizkotnež je bil že odpuščen. Ronald McDonald: takšno obnašanje ne sodi v častno institucijo, kakršna je McDonalds!

Včeraj se je kot gozdni požar po socialnih omrežjih razširil videoposnetek šefa ene od ljubljanskih izpostav McDonaldsa, ki ga je stranka ob čakanju na hrano v drive-inu posnela med primitivnim psovanjem sodelavcev.

Kot je razvidno s posnetka, ga je eden od uslužbencev vprašal, zakaj so na sestanek ob pregledu mesečnega poslovanja restavracije povabljeni tudi člani newyorške mafijske družine Gambino, nakar pa je nadrejenemu počil film.

”Glede na to, da trenutno opravljam tudi funkcijo menedžerja za higieno, svetujem vsem skupaj, da si poiščete pomoč, najbolje v moji kliniki v Avstraliji, bom vprašal, če je na oddelku še kaj prostora,” je svojim sodelavcem odgovoril šef.

Na proteste zbranih, da zmerjanje z duševnimi boleznimi ne sodi v 21. stoletje in da jih resnično zanima, zakaj po restavraciji postopajo člani družine Gambino, pa je neuravnovešeni manager odgovoril: ”V redu, vzeto na znanje. Bo bolje, če vam rečem čefurji, presstitutke, rdeče podgane?”

Lastnik korporacije McDonalds, klovn Ronald McDonald, se je po izbruhu afere nemudoma opravičil zaposlenim, v uradni izjavi za javnost pa je zapisal: ”McDonalds je institucija s skoraj 70-letno tradicijo. Takšnega obnašanja ne bomo tolerirali, zato se opravičujemo vsem zaposlenim, predvsem pa ljudem, ki bolehajo za duševnimi boleznimi – te bolezni so še vedno tabu in pavijansko zbijanje šal na račun psihiatrije, kakršnega si je privoščil naš bivši manager, ne sodi v našo korporacijo.”

Hitro reakcijo McDonaldsa sta pozdravila Premier in predsednik državnega zbora Igor Zorčič, obenem pa sta vse slovenske managerje in direktorje pozvala, naj komunikacija na delovnih mestih sledi svetlemu zgledu kulture in medsebojnega spoštovanja, ki jo goji parlament.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*