IMF miri Zemljane: v večini držav na svetu še vedno ni protestov

Mednarodni monetarni sklad (IMF) sporoča, da se ladja ne potaplja, samo pušča cev za vodo. ”Zakaj kapitan pravkar vesla stran v rešilnem čolnu?” ”Ne, ne, s palube mu je v vodo padel iPhone in ga gre pobrat.”

Mednarodni monetarni sklad, ki skrbi za splošno blaginjo in vzdrževanje cevi, po katerih tečeta med in mleko, je danes sporočil, da ni razloga za paniko.

V izjavi za javnost so povedali, da masovni protesti potekajo samo v Kataloniji, Hong Kongu, Libanonu, Iraku, Čilu, Boliviji, Gvineji, Egiptu, Ekvadorju, Sudanu, Veliki Britaniji, sporadično po celi EU + v še nekaj drugih državah.

To ne predstavlja niti deset odstotkov svetovnih držav (pač pa le okoli sedem odstotkov).

Povedali so še, da gre za lokalne proteste, ki nimajo skupnega nič, razen boja proti ekonomski neenakosti, korupciji, revščini, višanju davkov, ki zadevajo večino, in nižanju davkov, ki zadevajo bogate.

Obenem prebivalce Zemlje še pozivajo, naj do nadaljnjega gledajo smo TV nanizanke, naj se na pogovarjajo z ljudmi iz nižjih slojev in naj dom zapustijo samo v primeru obiska nakupovalnega središča.

IMF pravi, da se ne obremenjujte z dogajanjem po svetu, ker imajo vse pod kontrolo. Kdaj ste nazadnje gledali Prijatelje?

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*