Imelda Marcos svojo čudovito zbirko čevljev podarila Aleksandri Pivec

Nekdanja filipinska prva dama v Pivčevi vidi svojo dostojno naslednico. Zraven ji je podarila še prenosni tiskalnik za tiskanje računov.

Filipinska ambasada v Ljubljani je danes sporočila, da se prva dama Filipinov Imelda Marcos odpoveduje svoji znameniti zbirki čevljev.

Podarja jih podpredsednici vlade Aleksandri Pivec, ki je tako kot Marcosova znana po eleganci, stilu in brezgotovinskem poslovanju.

”Filipinski narod v Pivčevi vidi mlado Imeldo Marcos, zato smo veseli, da je 3.000 parov elegantnih čevljev končno našlo novo lastnico. Nas ta zbirka čevljev spominja na neke pretekle čase, ki so mimo, za Slovence pa simbolizirajo sedanjost,” je povedal filipinski ambasador.

Marcosova je čevlje zbirala 21 let, ko je bil njen mož predsednik Filipinov, plačala pa jih je sama oz. jih je plačala občina Izola oz. so bili čevlji v resnici last njenega varnostnika.

Pivčeva je ena najbolj priljubljenih slovenskih političark v tujini, spomnimo: prejšnji teden ji je francoska cesarica Marija Antoaneta podarila škatlo potic, še pred tem pa je od predsednika Zimbabveja Roberta Mugabeja dobila floto zlatih Rolls Roycov.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*