Huda delovna nesreča: poškodovan poddirektor jeklarne

Nesreča udarila v jeseniški jeklarni Acroni. Poddirektor Jože Fikus odpeljan v bolnišnico. Manager med najnevarnejšimi poklici na svetu. Od drugod: nek finančnik z Wall Streeta umrl zaradi ureznine s papirjem.

Sinoči se je v jeklarni Acroni na Jesenicah zgodila huda delovna nesreča, v kateri je bil poškodovan področni finančni poddirektor za področje segmentacije papirjev Jože Fikus.

Po do sedaj znanih podatkih naj bi si Fikus hudo poškodoval prst, medtem ko je v spenjač vstavljal sponke. To delo sicer opravlja njegova tajnica, ki pa je v času nesreče ravno pomagala pri popravilu talilnega kotla v livarni.

Kot so nam povedali v bolnišnici Jesenice, Fikus ni življenjsko ogrožen, ga je pa dogodek zaznamoval za celo življenje. Odpovedati je moral tudi udeležbo na dolgo pričakovanem seminarju managerjev na temo ‘Države, ki osumljencev v finančnih goljufijah ne izročajo Sloveniji’.

Spenjač je eno od najnevarnejših orodij v jeklarni

Najnevarnejši poklici

Uradno najnevarnejše poklice v Sloveniji opravljajo kovinarji, gozdarji, gradbinci – v letu 2017 se je prek 400 delavcev huje poškodovalo.

Iz Združenja slovenskih managerjev pa so nam povedali, da so tudi sami v letu 2017 zabeležili več deset poškodb managerjev, ki pa jih statistični urad konstantno ignorira. 25 managerjev naj bi si izpahnilo ramo pri igranju golfa, 11 si jih je poškodovalo komolec pri tenisu, enemu pa naj bi odpovedalo srce na poslovni poti na Tajskem.

Njihove trditve bomo vsekakor preiskali. Over and out.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*