Hong Kong: prepoved protestov, cenzura interneta!! Srečanje G7: aretirali 100 sovražnikov sistema, prihaja varnejši internet.

Zaskrbljujoče novice iz Hong Konga in svež veter svobode iz francoskega letovišča Biarritz, kjer poteka srečanje najsvobodnejših držav na svet G7.

Policija v Hong Kongu, ki je v primežu kitajske komunistične partije, je sinoči prepovedala shode za svobodo in demokracijo, prihajajo pa tudi zaskrbljujoče novice, da naj bi komunisti nad zbranimi ljudmi izvajali nasilje, pogumne protestnike pa naj bi policija zadrževala brez obtožnice.

Na drugi strani sveta poteka srečanje najbogatejših držav na svet G7, kjer so francoske varnostne sile zavoljo varnosti nerodnih demonstrantov, ki so ves čas padali na pendreke, začasno omejile ustavno pravico do zbiranja, nasilne vandale, ki so v rokah držali smrtno nevarne transparente, pa so za tri dni zaprli v začasne prostore – policija zoper nasilneže ni podala kazenskih ovadb, saj jim bodo s tem prihranili stroške odvetnikov.

Cenzura interneta na Kitajskem, na zahodu se obeta varnejši internet

S Kitajske prihajajo še zaskrbljujoče novice, da naj bi partija pritiskala na privatno korporacijo Google z zahtevami po cenzuri novic iz Hong Konga, kar je hud poseg v svobodo izražanja ter svobodo podjetništva in še en dokaz, da na Kitajskem ni prostora za svobodno misel in demokracijo.

Na vrhu skupine G7 v Franciji pa je avstralski premier Scott Morrison zbrane pozval k boljši regulaciji internetnih vsebin in varnejšemu internetu.

Predsedniki najmočnejših držav na svetu so se strinjali, da je javnost potrebno zaščititi pred ekstremističnimi idejami, kot so neonacizem, islamski fundamentalizem, višja minimalna plača, krajši delovnik, fašizem, delavski odkup podjetij, demokracija itd.

V sodelovanju s privatnimi korporacijami se tako že pripravlja sveženj ukrepov, s katerim bo internet postal uporabniku prijaznejši.

Vojna je mir, svoboda je suženjstvo, neznanje je moč. Naj živi Skupina G7, naj živijo milijonarji in milijarderji, ki sejejo naša polja in kopljejo našo rudo!

Kitajska.
Zahod.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*