Hojs ukazal ponovno snemanje Komisarja Rexa

Je detektiv Moser s sendviči preusmerjal pozornost Rexa in po navodilih globoke države za zapahe spravljal napačne storilce? Hojs predstavil ekskluzivne dokaze, da so Rexa sredi 4. sezone zamenjali!

Sinoči je tovariš komisar za ljudsko varnost Aleš Hojs sporočil, da je od svojega avstrijskega kolega, notranjega ministra Karla Nehammerja, zahteval revizijo serije Komisar Rex.

Tovariš Hojs je na tiskovni konferenci predstavil dokaze, ki naj bi jasno kazali, da je Rexov lastnik Richard Moser sodelavec globoke države oz. celo Udbe.

”Po podatkih statističnega urada se na Dunaju letno zgodi 40 umorov. Moser je samo v prvi sezoni razrešil 82 umorov. Če vzamemo, da dunajska policija vse primere z umori da Moserju, zakaj je 42 umorov izginilo iz statistike? Kdo so bili ti mrtvi ljudje,” je svojega avstrijskega kolega javno vprašal tovariš Hojs.

Po Hojsevem mnenju naj bi za mnogimi umori v resnici stal prav Moser – ko mu je Rex prišel na sled, ga je podkupil s sendviči s kajzerico in poli salamo, v 4. sezoni pa naj bi Moser pospravil tudi Rexa, ki je pričel sodelovati s tožilstvom, in ga nadomestil z drugim ovčarjem.

Hojs: ”Rex je bil zamenjan, ker je želel razkrinkati Moserja, to je jasno. Pravi Rex je imel na desnem ušesu črn šop dlak. Ste vedeli, da je bil Ernst ”Stocki” Stockinger, član Moserjeve preiskovalne ekipe, v resnici Karl Markovič, agent Udbe? Naključje?”

Z avstrijskega veleposlaništva so Hojsu sporočili, da je Komisar Rex serija.

Pri Netflixu pa so se Hojsu zahvalili za idejo in ga povabili k sodelovanju pri pisanju scenarijev za pet različnih serij o Rexu.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*