Henry Kissinger vrača Nobelovo nagrado: ”Ne želim biti v družbi s fašisti, kot je Handke!”

Drama okoli Nobelove nagrade za literaturo se še vedno vleče. Petru Handkeju, koroškemu Slovencu, očitajo naivnost in spogledovanje z genocidnimi manijaki. Kissinger vrnil svojega Nobela.

Najbolj prestižna nagrada na svetu, ki jo prejmejo najboljši predstavniki človeštva, je ujeta v nov škandal.

Ameriški humanitarec Henry Kissinger je namreč včeraj sporočil, da vrača Nobelovo nagrado za mir, saj ne želi biti v družbi s kriminalci, kot je Peter Handke.

Kissinger je za medije podal izjavo, v kateri je poudaril, da je Handke sporna oseba, saj ima precej kontroverzna stališča do vojne na Balkanu in pokolov v Srebrenici: ”Tega ne morem sprejeti. Naslednjič bo komite Nobelovo nagrado za mir podelil vojnemu zločincu, ki je osebno odgovoren za stotisoče ubitih v Kambodži, Vietnamu in Laosu.”

”Ali pa manijaku, ki je po svetu razširil komfortno pobijanje civilistov z brezpilotnimi letali v državah, s katerimi sploh nismo v vojni. Dajte nagrado še premieru, ki je v begunsko taborišče spustil verske fundamentaliste, ki so nato pobili prek 3.000 ljudi.”

Kissinger, ki je dobil nagrado zaradi svojega humanitarnega dela v Indokini, je tako še enkrat postavil ogledalo vsem kvazi intelektualcem, ki opozarjajo na zločine samo takrat, ko jim to dopusti politični establišment.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*